Reiki

Reiki är ett japanskt ord och kan översättas till universell livsenergi. Metoden upptäcktes av dr Mikao Usui i Japan 1914, den fick snabbt stor spridning i Japan, och senare även över hela världen.
Via händerna överför Reikiutföraren kanaliserad energi och är enbart en kanal för den helande livsenergin och använder därför inte sin egen energi.
Reiki arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser, frigör energiblockeringar och fyller på energiförrådet – en metod med många användningsområden. Energin påverkar kroppens läkande på alla nivåer; fysiskt, känslomässigt, mentalt och andligt.
Reiki är en mjuk och samtidigt effektiv metod. Healingmetoden är bra vid till exempel smärta och stress, ångest och fysiska och mentala spänningar, insomningsproblem, hjärna på högvarv, ischias, muskelvärk samt ökar välbefinnandet och självkänslan.

Vi har oanade krafter inom oss till att hela. Reikihealing är universums helande kraft och man kan aldrig skada eller göra fel med healing.
Reikibehandlingar klassas som rehabiliterande friskvård och är skattefria i personalvårdande syfte. Kostnaden är fullt avdragsgill för arbetsgivaren och förmånsbeskattas inte heller. Det innebär att du kan använda dina friskvårdspengar för att få Reikibehandlingar.